Gıda Sanayi

Glikoz şurupları; ürüne nemlilik vermesiyle birlikte, çırpılma esnasında ürünün yapısına kolaylıkla hava alarak iyi bir hacim kazanması ve köpük yapısını dayanıklı kılarak istenen dokuyu vermesi için kullanılmaktadır. Kurumayı, şekerlenmeyi ve dişe yapışmayı önler.

Depolama süresince, maltitollü ürünler, geleneksel yöntemlerle üretilmiş olanlara göre daha yüksek stabilite göstermektedirler. Maltitolün nem tutucu özelliği, köpük yapısının kurumasını engellerken, kristallenmeden doğabilecek sertleşmeyi de engeller.

Tavsiye edilen ürünümüz:SCG40 Glikoz Şurubu, SCG60 Glikoz Şurubu ,Maltitaste Maltitol

Marshmallow

Glikoz şurupları; şekerin kristalleşmesini önler, ürüne çiğneme ve ısırılma kolaylığı kazandırır. Bunun yanı sıra, ürünün daha berrak görünmesi ve daha az yapışkan olması için kullanılmaktadır. Kıvam verir, sertliğini düşürür. Ambalajlama ve depolama sırasında şeklin korunmasını, parlak ve şeffaf olmasını sağlar.

Tavsiye edilen ürünümüz: SCG40 Glikoz Şurubu , SCG60 Glikoz Şurubu , SM40 Glikoz Şurubu , SM50 Glikoz Şurubu , Maltitaste Maltitol , Sunsorb Sorbitol

Jelly and similar candies

Glikoz şurupları, ürünün çiğnenebilirliğini ve nem dengesini kontrol ederek raf ömrünü arttırır. Ayrıca, ürüne parlaklık ve şeffaflık verir. Karamel üretiminde, tat ve rengin oluşumunu sağlar.

Tavsiye edilen ürünümüz: SMF42 Glikoz-Fruktoz şurubu, SCG40 Glikoz Şurubu, SM50 Glikoz Şurubu, Maltitaste Maltitol

toffee and caramel

Maltitol çikolataya parlak yapı ve uygun kırılma verir, kakao aramasını zenginleştirir, düzgün erime profili ve doğal aroma sağlar. Bununla birlikte, maltitol çikolatalarda düşük kalori içeriği ile de tercih edilmektedir. Çikolataya nem verirken, raf ömrünü uzatır ayrıca kıvam verici olarak kullanılır.

Tavsiye edilen ürünümüz: Maltitaste Maltitol, Sunsorb Sorbitol

Çikolata

Glikoz şurupları çiğneme kolaylığı sağlar, sakızın dişe yapışmasını engeller, raf ömrünü uzatır. Sakızların sertliğini ayarlayarak çiğnenmesini kolaylaştırır; kesme, ambalajlama ve depolama sırasındaki şekillerini korumasını, parlak olmasını sağlar.

Tavsiye edilen ürünümüz: SCG40 Glikoz Şurubu, Sunsorb Sorbitol, Maltitaste Maltitol (şekersiz sakızlar)

chewing gum

Glikoz şurupları ürüne parlaklık vererek ambalaja veya ele yapışmasına engel olur. Ayrıca, ürünün kırılgan yapıda olmamasını sağlar.

Maltitaste maltitol ürünümüz düşük şeker/sıfır şeker/azaltılmış şeker ürünlerinde kullanılır. Şekersiz şekerlemelerde maltitolün tercih edilmesinin en önemli nedenleri; maltitolun diğer tatlandırıcılara kıyasla tatlılığının yüksek olması ve tat verme kabiliyetinin oldukça iyi olmasıdır.

Tavsiye edilen ürünümüz: SCG40 Glikoz Şurubu, SM40 Glikoz Şurubu , SM50 Glikoz Şurubu, Maltitaste Maltitol

hard candies

Glikoz şurupları; süt şekeri laktozun kristalleşmesiyle oluşan kumsu hissi ve kaba buz kristallerinin oluşumunu önleyerek ürünün en iyi ağız hissi vermesini sağlar.

Düşük kalori değeri ile düşük şeker/sıfır şeker/azaltılmış şekerli dondurmalarda kullanılır. Maltiol içeren dondurmaların sertlik ve erime mukavemetleri idealdir.

Tavsiye edilen ürünümüz: SCG40 Glikoz Şurubu , SCG60 Glikoz Şurubu , SM40 Glikoz Şurubu , SM50 Glikoz Şurubu , SLF20 Glikoz-Fruktoz Şurubu , Maltitaste Maltitol

ice cream

Fruktoz içeren şuruplar istenilen tat ve kıvamı geliştirici etkileri ile dünya genelinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Ayrıca, alkolsüz içeceklerdeki asidik ortamdan etkilenmez ve berrak bir görünüş sağlayarak, bulanıklık oluşmasını önler.

Alkolsüz gazlı içecekler, meyve suları, enerji içeceklerinde, tatlılık ve pH kararlılığının yanında, kullanıldığı ürünlerde aromaların ve meyvemsi tatların ön plana çıkmasını sağlar.

Tavsiye edilen ürünümüz: SMF42 Glikoz-Fruktoz şurubu

fruit juice

Maya içeren unlu mamüllerde glikoz şurupları, karbonhidrat kaynağıdır. Genel olarak renk oluşturucu ve koyulaştırıcı etkilerinin yanı sıra; nem tutuculuk, fermente edilebilirlik, tat ve lezzetin zenginleştirilmesi ve raf ömrünün artırılması gibi etkileri vardır.

Maltitol içeren kekler ve bisküviler ideal bir raf ömrüne sahip olurken, tüketicilere kalorisi azaltılmış şekersiz formülasyonlar sunar.
Sunsorb Sorbitol nem dengesi ve raf ömrü özelliklerinin belirlenmesi amacıyla kullanılmaktadır.

Tavsiye edilen ürünümüz: SCG40 Glikoz Şurubu, SCG60 Glikoz Şurubu , SMF42 Glikoz-Fruktoz şurubu, SRF30 Hüner Reçel Şurubu, Sunsorb Sorbitol, Maltitaste Maltitol

biscuit

Glikoz şurupları kristal oluşumunu önleyerek görünümün ve tadın iyileşmesini sağlar. Bunun yanı sıra, uygun bir viskozite sağlanması ve ürünü mikrobiyal açıdan dayanıklı kılması açısından tercih edilmektedir.

Reçel içeriğindeki maltitol, meyvemsi tadı güçlendirirken, ekstra bir tatlandırıcıya gerek duyulmadan istenilen tat derecesini sağlar.

Tavsiye edilen ürünümüz: SCG60 Glikoz Şurubu , SM40 Glikoz Şurubu, SM50 Glikoz Şurubu, SRF30 Hüner Reçel Şurubu, SLF20 Glikoz-Fruktoz Şurubu, SMF42 Glikoz, Maltitaste Maltitol

jam and marmalade

Glikoz şurupları emülgatör kullanımını azaltarak, yapı ve kıvamda iyileşme sağlar. Bunun yanı sıra ürünün istenilen tatlılığa ulaşılmasında da etkin rol oynamaktadır.
Hüner Helva Şurubu kullanıldığı ürünlerin parlaklığını ve şeffaflığını arttırır.
Helvanın kristalizasyonu engeller, kıvamını arttırır, raf ömrünü uzatır.

Tavsiye edilen ürünümüz: SHF20 Glikoz-Fruktoz Şurubu, SLF20 Glikoz-Fruktoz Şurubu, SRF30 Hüner Reçel Şurubu, SCG40 Glikoz Şurubu, SCG60 Glikoz Şurubu

halva

Doğal nişasta lokuma parlaklık kazandırma ve çatlamayı önlemek amacıyla kullanılır. Ürüne kıvam, doku, yüzey parlaklığı ve saydamlık kazandırır.
Glikoz şurupları; yapının daha elastik ve görünümün daha parlak olmasını sağlar.
Kalorisi düşük/şekersiz ürün bileşimlerinde maltitol kullanılmaktadır.

Tavsiye edilen ürünümüz: Doğal Mısır Nişastası, SLF20 Glikoz-Fruktoz Şurubu, SHF20 Glikoz-Fruktoz Şurubu, SRF30 Hüner Reçel Şurubu, SCG40 Glikoz Şurubu, Maltitaste Maltitol

turkish delight

Glikoz ve glikoz-fruktoz şurupları ketçaplara kıvam ve akabilme özelliği katar, sıçramayı azaltır.
Ürüne kazandırdığı birçok özelikle, istenilen nitelikte ürün eldesinin yanı sıra tatlılığı kontrol etmek, gıdadaki oksidasyon reaksiyonlarını önleyerek rengi korumak ve ürüne yapı kazandırmak amacıyla kullanılır.

Tavsiye edilen ürünümüz: SCG40 Glikoz Şurubu, SCG60 Glikoz Şurubu , SRF30 Hüner Reçel Şurubu, SMF42 Glikoz-Fruktoz Şurubu

ketchup

Kıvam arttırıcı ve ürün yapısını jelleştirici özellikleri sebebiyle kullanılmaktadır.

Tavsiye edilen ürünümüz: Doğal Nişasta

instand soup and pudding

Glikoz ve glikoz-fruktoz şurupları şerbetin kristalleşmesini engelleyerek ürünün daha parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar. Bunun yanı sıra, limon tuzu kullanımına gerek kalmadığından da boğazda yanma hissini ortadan kaldırır.

Kalorisi düşük/şekersiz ürün bileşimlerinde maltitol kullanılmaktadır.

Tavsiye edilen ürünümüz: SBF10 Hüner Glikoz-Fruktoz Şurubu, Maltitaste Maltitol, Doğal Nişasta

baklava and other deserts

Tekstil Sanayi

Modifiye nişastalar haşıllama esnasında ipliğe mukavemet vermek ve esneklik kazandırmak amacıyla kullanılmaktadır. 
Baskı, apre, terbiye, denim yıkama proseslerinde ve bazı kimyasal ajan içeriklerinde sorbitol kullanılmaktadır.
• Dokumadaki tozumayı azaltır.
• Dokuma sonrası haşıl sökme (de-sizing) işleminde kolaylıkla iplikten uzaklaştırılır.

Tavsiye edilen ürünümüz: SMT İnceltilmiş Modifiye Nişasta, SMO Okside Nişasta, Sunsorb Sorbitol, Endüstriyel Nişasta

textile

Kağıt Sanayi

Başta katyonik nişasta olmak üzere modifiye nişastalar, kağıdın dayanımını ve mukavemetini arttırarak, uygulamalarda yüksek dolgu performansı ve hızlı kurumayı sağlayarak kağıt dolgu malzemelerinin kaybını azalttığı ve kağıt direnci arttırdığı için tercih edilmektedir. Ayrıca yüzey tutkallama da kağıt direncini arttırır.

Tavsiye edilen ürünümüz: SMC Katyonik Nişasta, SMT İnceltilmiş Modifiye Nişasta (Yüzey ebatlandırma), Endüstriyel Nişasta

paper

Oluklu Mukavva Sanayi

Çapraz bağlı nişasta oluklu mukavvayı oluşturan kağıt yüzeylerinin, birbirine yapışmasını sağlayan tutkalın hazırlanmasında kullanılır.

Tavsiye edilen ürünümüz: SMBOND Çapraz Bağlı Nişasta, M90 Dekstrin, S2 Dekstrin, Endüstriyel Nişasta

corrugated board

Diğer Sektörler

Modifiye nişastalar ve dekstrin; yapıştırıcı ve film oluşturma özelliği ile tercih edilmektedir. Laminasyon ve miğfer boru tutkalı yapımında tercih edilmektedir.

Tavsiye edilen ürünümüz: M90/S2 Dekstrin, SMO Okside Nişasta, SMBOND Çapraz Bağlı Nişasta, Endüstriyel Nişasta

glue

İlaç sanayinde dekstrinler dolgu maddesi olarak kullanılır.
Tabletlerde, şuruplarda, krem ve losyon formülasyonlarında sorbitol ve/veya maltitol kullanılmaktadır.

Tavsiye edilen ürünümüz: M90/S2 Dekstrin , Sunsorb Sorbitol

medicine

Sorbitol ve Maltitol; krem ve losyonlarda, şampuanlarda, diş macunu ve ağız çalkalama suları gibi diş hijyeni ile ilgili ürünlerde nem tutucu, parlaklığı artırıcı, mikrobiyal stabilite sağlayıcı, plastikleştirici, kıvam dengeleyici, renk stabilitesini geliştirici, tatlılık sağlayıcı özellikleri nedeniyle kullanılmaktadır.

Tavsiye edilen ürünümüz: Sunsorb Sorbitol, Maltitaste Maltitol

Kozmetik

Dekstrinler yüksek yapıştırma özelliği sebebiyle kullanılmaktadır. Alçı levhanın mukavemetini artırır.

Tavsiye edilen ürünümüz: M90/S2 Dekstrin

textile

Dekstrinler, döküm sanayinde döküm kalıbı oluşturmak için kullanılan kalıp kumunun bir araya getirilmesinde kullanılır.

Tavsiye edilen ürünümüz: M90/S2 Dekstrin

molding

Dekstrinler, pres kömür üretiminde kömür tozlarının bir araya getirilmesinde güçlü bir bağlayıcı görevi görür. Nem dengesi sağlar.

Tavsiye edilen ürünümüz: M90/S2 Dekstrin

charcolad

Büyükbaş hayvanlarda süt ve besi yemi olarak, kümes hayvanlarında ise yumurtaya sarı renk vermesi dolayısıyla kullanılmaktadır. Ayrıca tüm karma yem rasyonlarında tercih edilmektedir.

Tavsiye edilen ürünümüz: Yan Ürünler (Kepek, Gluten)

textile